Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μποξαδάκι με μοσχαράκι και μελιτζάνες
Αμυγδαλωτά μανταρινάκια
Η Χίος δε φημίζεται μόνο για τη μαστίχα αλλά και για τα αρωματικά της μανταρίνια. Από τα πιο ωραία χιώτικα κεράσματα είναι τα γνωστά “μανταρινάκια”, δηλαδή ωμά αμυγδαλωτά, που φτιάχνονται με φρέσκα…
Χερίσια μακαρόνια
Τα χερίσια μακαρόνια είναι τα ζυμαρικά που έκαναν στη Χίο πριν από την άφιξη των βιομηχανοποιημένων ζυμαρικών. Τα έφτιαχναν οι Χιώτισσες με τα χέρια τους και, γι’ αυτό, λέγονταν χερίσια, αφιερώνοντας…
Παραδοσιακές παστελαριές Χίου
Οι παστελαριές φτιάχνονται με σύκα, σουσάμι, αμύγδαλα, κανέλα, γαρύφαλλο και αρωματίζονται με φύλλα δάφνης και μαστίχα. Αποτελούσε, για πολλά χρόνια μαζί με τα χαρούπια και τις σταφίδες, το δεκατιανό…